Skip to main content

PREDSTAVITEV

Zgodovina kluba

Lokostrelski klub Ankaran je bil ustanovljen 29.10.1982 kot sekcija Strelske družine Ankaran. Vodstvo kluba so sestavljali: Vladimir Rosa,Valentin Prelovec in Miran Bavčar. Sprva je bilo v klubu le 19 članov, danes pa je v njem približno 70 članov vseh starostnih in tehničnih kategorij.
Leta 1983 so dobili nekaj kvalitetne opreme, ter že tekmovali. Kmalu so se uspehi hitro stopnjevali.
Leta 1987 je 5 članov opravilo tečaj za učitelje in vaditelje ter svoje znanje preneslo na ostale člane v klubu.
V obdobju od leta 1985 do 2006 so se uspešni tekmovalni nastopi kar vrstili. Naši člani so se udeležili evropskih in svetovnih prvenstev, večkrat zastopali člansko in mladinsko reprezentanco ter sodelovali z Lokostrelsko zvezo Slovenije kot strokovni kader.
V tem času smo pridobili zunanje strelišče v Škofijah in Vanganelu, ter notranje strelišče na OŠ Koper, OŠ Škofije in OŠ Dušana Bordona.

Predsedniki LKA:

1982 – 1986 Vladimir Rosa

1987 – 1988 Vladimir Tul

1989 – 1996 Irena Rosa

1997 – 2001 Valentin Prelovec

2002 – 2004 Dorijan Maršič

2004 – 2011 Marko Šavelj

2011 – 2014 Robi Luštrek

2014 – Irena Rosa

STROKOVNI KADER:

Trenerji:

Vladimir Rosa (mednarodni trener TWAC, FITA, LZS)
Miran Bavčar (mednarodni trener FITA, LZS)
Marinka Čavničar (trener LZS)
Klemen Božič (trener LZS)

Učitelji in vaditelji:

Irena Rosa
Robert Medved
Jan Šavelj
Uroš Šavelj
Maja Žlender
Ana Umer
Valentin Prelovec
Brina Božič
Sara Božič
Ana Vran
Matija Žlender
Miran Boštjančič
Matej Pucer

Sodniki:
Irena Rosa, mednarodni sodnica WA
Maya Shalaby, kontinentalna sodnica WAE in WAA

Upravni odbor:

Irena Rosa – predsednica
Robi Luštrek – podpredsednik
Karim Kleva
Marko Šavelj
Peter Banko
Robert Medved

Nadzorni odbor:

Iztok Umer
Klemen Božič
Jan Slapar

Disciplinska komisija:

Matija Žlender
Brina Božič
Katja Skrt

Tekmovalni rezultati

Tekmovalci se lahko pohvalijo z visokimi uvrstitvami na državnih in mednarodnih tekmah.
Dosedanji uspehi štejejo 22 svetovnih rekordov, 24 evropskih rekordov, 34 državnih rekordov ter 47 državnih prvakov.
Lokostrelska zveza Slovenije je proglasila lokostrelski klub Ankaran za lokostrelski klub leta kar trikrat, in sicer v letih 1997, 2000 in 2001.

Članica Maja Kosem je nastopila na svetovnem prvenstvu Indoor v Franciji in zasedla odlično 10.mesto, leta 1993 je bila proglašena v Lokostrelski zvezi Slovenije za lokostrelko leta.

Aleš Rosa je na FITA tekmovanjih dosegel kar nekaj državnih rekordov in v letu 2000 kar 19 svetovnih rekordov. To je bila najuspešnejša bera svetovnih rekordov vseh časov. Istega leta je v lokostrelski zvezi Slovenije Aleš proglašen za najboljšega lokostrelca leta. V letu 2001 doseže dva nova evropska in dva svetovna rekorda. Leto kasneje prinese iz Grčije celo zlato medaljo.

Uspešen tekmovalec je tudi Vladimir Rosa z naslovom evropskega 3D prvaka (z evropskim rekordom), zmago v pokalu Alpe Adria ter z dvema državnima odličjema.
Irena Rosa je kot sodnica sodila na Ol v Sydneyu (2000), kot tekmovalka po osvojila 5 kolajn na mednarodnih, evropski in svetovnih tekmovanjih. Od leta 2004 je tudi predsednica Lokostrelske zveze Slovenije.

Vidnejše uvrstitve na mladinskih evropskih prvenstvih in mednarodnih tekmovanjih sta dosegla tudi Matija in Maja Žlender.
V mlajših kategorijah so se do stopničk povzpeli Uroš in Jan Šavelj, Jan Jenko, Mattia Krumenaker, Ana Umer in Gašper Smode.

Državni prvaki do leta 2006: Vladimir Rosa, Barbara Zupan, Peter Tul, Valentin Prelovec, Rober Medved, Majda Šavle, Aleksander Prelovec, Marinka Čavničar, Bojan Švara, Irena Rosa, Maja Kosem, Katja Čavničar, Darja Rosa, Uroš Rosa, Vesna Rovšek, Valentina Danev, Denis Božič, Borut Zerbo, Ana Vran, Klemen Božič, Aleš Rosa, Nataša Jelerčič, Lea Rosa, Nika Medveš, Sabina Alimanovič, Maks Muznik, Ivan Muznik, Maja Shalaby, Peter Ribalčenko, Anja Čeh, Valter Šorli, Klavdija Morgan, Tomi Štanfel, Maja Žlender, Matija Žlender, Ana Jevnikar, Matia Ščukout, Gašper Smode, Valentina Lacovich, Anja Rožnik, Gabor Smode, Jan Šavelj, Jan Jenko, Uroš Šavelj, Mattia Krumenaker, Umer Ana, Rakuša Miha

Ana Umer:

V koledarskem letu 2007 se je udeležila številnih tekmovanj nacionalne panožne zveze, državnih prvenstev, GP – jev, evropskih prvenstev in pokalov, kjer je posegla po najvišjih mestih v številni konkurenci. Z doseženimi rezultati je pridobila naziv športnik mednarodnega razreda (FITA EP. 7. mesto, EMPOK 7. mesto).

V tekmovalni sezoni 2008 se je pridružila mladinski reprezentanci, ter na EMPOKU
dosegla 4. mesto v Španiji in 4. mesto v Gruziji. V Angliji si je na poljskem svetovnem prvenstvu nastrelila zlato medaljo.

Čaka jo še svetovno FITA prvenstvo, ter nadaljnje priprave za stopnjevanje forme v članskih vrstah in olimpijskih igrah v Londonu.