Skip to main content

ŠOLSKO DRŽAVNO PRVENSTVO – DVORANA

Čestitke vsem našim štiriindvajsetim šolarjem, ki so uspešno nastopili na dvoranskem državnem šolskem prvenstvu v Horjulu! V štirih izmenah je v soboto, 16. marca, nastopilo 255 šolarjev iz nekaj več kot 100 šol iz celotne Slovenije. 

Številčna udeležba je bila velik izziv mladim lokostrelcem. V kategoriji z najdaljšim seznamom tekmovalcev, 4. – 6. razred goli lok, je Eneij Pikel dosegel 6. mesto/36. Na odlično četrto mesto sta se uvrstila Neža Nanut med učenkami 4. – 6. razred z golim lokom in Kristjan Prodan med dijaki z ukrivljenim lokom. Peto mesto si je z ukrivljenim lokom pristreljal Svit Katarinčič v kategoriji 4. – 6. razred, 6. mesto Tinkara Kogej Kardinar med učenkami 7. – 9. razred ukrivljeni lok in 7. mesto Viktor Gogala Primožič med učenci 7. – 9. razred ukrivljeni lok.  

Na stopničke so se ukvrstile:

– Mia Velkova, ukrivljeni lok, učenke 7. – 9. razred – ZLATA MEDALJA, 295 točk/300

– Sanja Tevž, ukrivljeni lok, dijakinje – ZLATA MEDALJA, 249 točk/300

– Ana Muženič, ukrivljeni lok, učenke 4. – 6. razred – BRONASTA MEDALJA, 274 točk/300

Po tekmovanju je pred telovadnico potekal srečelov, na katerem so prav vsi naši šolarji “zadeli” srečo v obliki listkov na tarči. 

Zahvaljujem se šolam, ki so sofinancirale avtobusni prevoz; Staršem za vso podporo; Lokostrelskemu klubu Ankaran za posojo lokostrelske opreme, financiranje strokovnega kadra in sladoledne malice.