Skip to main content

Ana Umer trikrat na stopničkah poljskega EP Poreč

Ana Umer je že večkrat dokazala, da sodi med najbolj elitne lokostrelke v poljskem lokostrelstvu. V preteklosti je stala že na najvišji stopnički evropskega in svetovnega prvenstva.

Na letošnjem evropskem prvenstvu, ki je potekalo od 3. do 12. septembra v Poreču, je ponovno nastopila izjemno. Po dvodnevnih kvalifikacijah je z rezultatom 722 krogov odločno vodila, saj je bila kar 21 krogov pred drugouvrščeno  Chiaro Rebagliati. Z odličnim streljanjem je Sloveniji zagotovila kvoto za nastop na svetovnih igrah, ki bodo leta 2022 v Birminghamu.

V nadaljevanju tedna v Poreču je nastopila v ekipnem streljanju, skupaj s Tino Gutman in Dolores Kosec. Ekipe v poljskem lokostrelstvu sestavlja po ena lokostrelka na slog. Tina je lokostrelka z golim lokom, Dolores s sestavljenim, Ana z ukrivljenim. V 1/4 so se pomerile z Nemkami in jih premagale z 60:53. Nato so se v polfinalu pomerile proti Francozinjam, ki so bile boljše za 4 kroge. V malem finalu so Slovenke v zelo napetem in izenačenem dvoboju zmagale. Proti Švedinjam so bile v izločilnem strelu za točko boljše s skoraj popolno serijo 17 točk (6, 6, 5) in tako prejele bronasto odličje.

Ana je nato nastopila še v mešanih ekipah skupaj z Luko Arnežem. V prvem dvoboju sta le za piko izgubila proti Angležema in se nato v malem finalu srečala z Italjani. Na tekmovanju so bili Ani izločilni streli kar usojeni, saj je tudi v mešanih ekipah prišlo do izenačenja 77:77. Ana in Luka sta z 11:9 premagala Italjana in tako prišla do bronastega odličja.

Zadnji dan prvenstva so potekali še individualni finali. Ana je v malem finalu streljala proti Nizozemki Gabrieli Schloesser in jo tudi uspešno premagala z 57:54. Tako je Ana pristreljala še tretjo bronasto medaljo v enem tednu.

Dolge sezone za Ano še ni konec, saj jo čaka še svetovno prvenstvo v tarčnem lokostrelstvu, ki bo 20. do 26. septembra v Yanktonu (USA).

Čestitke za izjemen nastop in srečno v nadaljevanju sezone!