Skip to main content

Grand Prix Poreč 2021

Med 16. in 21. 3. je v Poreču potekalo prvo večje tekmovanje od pričetka pandemije. Udeležilo se ga je 181 tekmovalcev iz 23 držav. Tarčna disciplina je tako zgodaj v sezoni precej zahtevna, saj veliko lokostrelcev še ni imelo veliko možnosti za trening in prilagajanje opreme na daljše razdalje.

Slovenijo je zastopalo pet lokostrelcev, med njimi tudi naš Kristjan Prodan. Tekmoval je v članski konkurenci, na razdalji 70 m. V vetrovnih pogojih je po kvalifikacijah zasedel 65. mesto z 612 krogi. Naslednji dan so sledile eliminacije, kjer se je v 1/48 pomeril z 48. uvrščenim Švicarjem Tomasom Ruferjem. Kristjan je izgubil je s 6:0 in zaključil tekmovanje na 57. mestu. Čestitamo za nastop!

Tekmovanje je potekalo v skladu z veljavnimi ukrepi. Nova normalnost pomeni, da so vsi prisotni bili testirani s PCR testi in za vstop na Hrvaško potrebovali negativen rezultat, ki ni bil starejši od osmih ur. Tako na tekmovališču kot v hotelu je bilo obvezno nošenje mask in razkuževanje rok. Lokostrelci so maske lahko sneli izključno na liniji streljanja. Tarče so bile postavljene bolj narazen kot po navadi. Na isto sta streljala le dva lokostrelca, pa še to ne hkrati. Na liniji streljanja je vsak lokostrelec imel dva metra prostora, kar je v primerjavi z običajnimi 80 cm veliko več. Zaradi ukrepov so lokostrelci lica menjavali sami, prav tako so sami oddajali zapisnike. Na strelišču za trening je bilo dovoljenih največ 50 oseb hkrati. Zaradi velikega navala so se odločili, da lahko kategorije, ki imajo najprej tekmovanje, opravijo neuradno ogrevanje kar na tekmovalnem strelišču. Organizator ni smel deliti vode, zato so lokostrelci tudi za to morali poskrbeti sami. S temi ukrepi so na tekmovanju zminimalizirali kontakt med vsemi prisotnimi ter med tekmovalci in organizacijsko ekipo tekmovanja.

Rezultati: www.ianseo.net