Skip to main content

Veronikin pokal 2024

Med 30. majem in 2. junijem 2024 je v Kamniku potekal Veronikin pokal – veliko mednarodno tekmovanje, kjer lokostrelci nabirajo dragocene točke za svetovno jakostno lestvico. Letos je tekmovalo več kot 350 tekmovalcev iz celega sveta. Če med njimi omenimo le dva izmed veliko izstopajočih, sta olimpijska prvaka iz 2004 in 2008, Marco Galiazzo in Viktor Ruban.

Iz našega kluba je nastopilo 12 tekmovalcev. Na tekmovanju je tesno z organizatorjem sodelovala tudi naša podpredsednica Irena Rosa, kot tehnična delegatka tekmovanja, Henk Wagemakers, kot komentator tekmovanja in Brina Božič, kot trenerka ekipe.

Uvrstitve: Nina Corel, 1. mesto, Mladinke UL Jure Grandič, 6. mesto, Kadeti SL Draž Kljun, 9. mesto, Mladinci UL Anja Drešar, 9. mesto, Mladinke UL Ana Umer, 17. mesto, Članice UL Svit Katarinčič, 17. mesto, Kadeti UL Maja Drešar, 17. mesto, Kadetinje UL Zarja Mahnič, 17. mesto, Kadetinje UL Neža Nanut, 17. mesto, Kadetinje UL Viktor Primožič Gogala, 17. mesto, Člani SL Tinkara Kardinar, 33. mesto, Članice UL Robert Luštrek, 33. mesto, Člani SL

Po tekmovanju smo poklepetali z letošnjo zmagovalko med mladinkami z ukrivljenim lokom Nino Corel, v nadaljevanju pa še z novinko na Veronikinem pokalu, Majo Drešar.

1. Nina, kako si se počutila na mednarodnem tekmovanju in kako se ti je zdela organizacija letošnjega tekmovanja? “Prav tako je stresno, če je to mednarodna ali državna tekma, odvisno pa je, če boš pustil, da te ta stres ovira ali boš dovolil, da ti pomaga.” 2. Se kaj drugače pripravljaš glede na to, kakšnega ranga je tekmovanje, npr. ali je šolsko, državno ali mednarodno? “Vsako tekmovanje jemljem resno ne glede na rang. Šolsko tekmovanje mi je lažje streljat in se fokusiram na čim višje število točk, namesto na konkurenco, ker je veliko manjša.” 3. Kaj ti je dala ta tekma v Kamniku in ali si sprejela kakšno odločitev na podlagi katere boš naredila izboljšave v naslednjih tednih? “Ta tekma mi je še malo povečala samozavest v svojem strelu. Bolj sem bila odločna, da mi bo uspelo. Dala mi je to moč, da sem sebi dokazala, da se splača vlagati vso energijo in trdo delo, da sem močnejša in bolj samozavestna z vsakim strelom. Nadaljevala bom s poudarki na tehniki, ki sm jih delala v prejšnjih tednih in to je, da v levi rami uporabljam drugo mišico, da je sprednja roka bolj stabilna. Ter da zadnjo stran desne rame povežem s tricepsom, ker je tako bolj stabilen komolec in back tension.” 4. Imaš kakšen nasvet za mlade, ki so šele začeli svojo lokostrelstvo pot? “Predvsem, da poslušajo svoje trenerje. Ne obupati tudi, ko imaš slab dan. Vse se lahko še obrne na boljše. Verjemi vase četudi se zdi težko ali celo nemogoče. Meni je dosti pomagalo, da sem se naučila, da se stresu in živcem ne upiram.”

1. Maja, koliko let imaš? “Dvanajst.” 2. Ali je bilo to tvoje prvo mednarodno tekmovanje? “To je bilo moje drugo mednarodno tekmovanje, saj sem v Čatežu že imela sotekmovalke iz drugih držav. A to v Kamniku je bilo večje.” 3. Kaj ti je bilo na tekmovanju najlepše? “Najlepša stvar je bila hrana, ker ima dober okus.” 4. Kaj si se naučila na tem tekmovanju? “Naučila sem se to, da je treba začeti zbirat denar za daljnogled, saj na 60 metrov ne vidim kaj zadanem.”

Čestitke vsem tekmovalcem in uspešno delo v nadaljevanju sezone!